Artés

Biblioteca Municipal
Bages (Barcelona)
5.585 habitants

A Artés hi havia tres centres de votació: la Biblioteca Municipal, la Cruïlla d’Entitats i l’Escola Dr. Ferrer.

Els Mossos d’Esquadra es van presentar ben d’hora però no van poder tancar el centre electoral. Van marxar enmig de l’ovació dels concentrats.

Hi va haver problemes amb el sistema informàtic.

Al migdia el nombre de gent protegint el centre baixà i, davant les imatges de les càrregues a pobles veïns es decidí tancar els altres dos centres i centralitzar la votació a la biblioteca.

Per la tarda hi havia més de 700 persones protegint el local. Hi havia un ambient d’incertesa i de tensió davant la possible actuació de la Guardia Civil. Es decidí que els pagesos del poble aparquessin els tractors davant la porta d’accés.

Els votants amb problemes de mobilitat, sobretot avis i àvies amb crosses, caminadors o cadires de rodes,  van rebre fortes ovacions

A causa de l’ambient d’incertesa, a quarts de set de la tarda es decidí fer el recompte de tres de les quatre urnes en un altre edifici municipal. Es va fer sense que ningú ho sabés. Es va deixar una altra urna per tal que qui no hagués votat encara ho pogués fer. Amb aquesta urna es va aguantar fins a les vuit del vespre, moment que es tancà el col·legi electoral.

La jornada s’acabà amb llàgrimes als ulls, molta satisfacció i orgull de poble, i amb uns resultats que donaven una victòria del sí.

Més Patum.